Alla inlägg den 26 september 2010

Av Hege - 26 september 2010 22:42

Det värkar som att alla har blivit lite främlingsfientliga nu efter valet. Eller kanske att det är mera ok att vara det nu? Det är många av mina vänner som kommer med direkta rasistiska "statusar" på sin facebook, många av dom trodde jag inte ens var "sånna".

Hur blev det så? När blev det helt plötsligt ok att klanka ner på människor med slöja och turban? Det har inte varit så innan, hur kommer det sig att det blev så nu?

Ok, SD fick en plats i riksdagen. Ok, folket vill ha dom där, men dom vann inte! Inte bara att dom inte vann men deras prat om att man ska förbjuda turban och slöja innom vissa jobb områden kommer aldrig att gå igenom, EU kommer aldrig gå med på att det ska få vara så.

Man behöver inte älska alla, jag älskar inte alla! Jag tycker också att vi ska ha kvar våra tradisjoner, men vad är det som är så fel med omväksling? "Vi vill fira våran national dag med svenska flaggan och nationalsången!" säger många, men så gör det? Vem har någonsin hindrat dig? Men jag har bott i Sverige i 9 år förut, inte en enda gång att man gjorde något speciellt av national dagen, det är väll studenternas dag nu mera?

Om man ska göra något så gör det ordäntligt, men bjud med alla! Alla ska få vara med! Som om det inte redan var nog "klyftor" i vårat sammhälle, nu är det värre änn någonsinn. Jag hoppats bara att folk öppnar ögonen och att det går bättre i nästa val...

Av Hege - 26 september 2010 12:20

I dag vaknade vi sent faktiskt, kl 09.20 ca! Skönt med lite sovmorgon. I villket fall som helst så vaknade vi å åt frukost. Efter att vi hadde slafsat i oss så gick vi ut och lekte i lekparken. Julia krøp runt, gungade å åkte rutchkana! Vi hadde så kul.


När vi hadde gjort det gick vi till affären för att fylla på med dagens middag som blir "kjøttkaker" (stora køttbullar), brun sås, potatis och "surkål". Riktigt Norskt med andra ord.

Sen efter att vi har ätit middag vet jag inte vad vi ska göra. Jag har i alla fall ett prov i skolan på Onsdagen som jag MÅSTE plugga till! Jag ska få AS bra betyg, det är min plan i alla fall. Vi kanske går till affären å köper glass eftersom att det inte blev något mys med onyttigt i går. Ibland får man vara onyttig, men bara en dag i väckan, i alla fall för Julias del.

Ovido - Quiz & Flashcards