Alla inlägg den 20 september 2010

Av Hege - 20 september 2010 15:53

SD fick som kännt helta 20 platser i riksdagen i natt. Tråkigt och trist i min mening. Jag kan inte helt förstå varför man vill ha ett främlingsfientligt prati i ledelsen? 

Alla partier har bra och dårliga åsikter, men SD har bra och helt avskyvärda åsikter, det är skilnaden. Många säger att "alla som röstar SD är rasister!" jag håller inte med. Man kan hålla med om flertalet andra saker dom kommer med utan att man måste vara rasit för det. Hadde jag fått rösta i Sveriges val, så hadde jag inte röstat SD eftersom att jag som sagt tycker att dom har bra saker att komma med men det som JAG tycker är dårligt, ja det är skit.


Men så kommer vi fram till det att alla utom Kungen har rösträtt i Sverige. Det vill säga alla som är fylda 18 år (eller fyller på valdagen) och som har Svensk medborgare. Då får man rösta på nästa statsminister.

Om man är medborkare i Norge eller Island men bor i Sverige så får man rösta i valet om komun och landsting men du måste ha bott i Sverige i tre år för att få rösta då.


Men det är fortfarande as bra att Sveige är ett demokratiskt land, folket bestämmer! För förstå hur allt skulle gå om vi inte fick vara med och bestämma?

Ovido - Quiz & Flashcards